Talking to the moon.


Nu ska jag allt lägga mig och be om att morgondagens matteprov funkar bra... Jag kan inte plugga mer; huvudvärken kom nu. Jobbigt. Och jag som aldrig har huvudvärk annars?! Vad är detta för återkommande värk? Kanske som en följd av all stress..?

Lyssnar igenom Bruno Mars album Doo-Wops & Hooligans, och den är fin som snus den skivan! Fem av fem, verkligen! Jag smälter!

Puss<3
/Frida

You're a liar.

Ibland är jag så dum, att jag ser tillbaka på det. Att jag känner dig som om det var igår. När jag tycker att du är nära, fastän jag vet att du inte är det. Jag känner hur det knyter sig i mitt bröst när jag hör. När jag ser. När jag vet. Det som gör mest ont är nog att jag vet. Jag vet precis. Som om det inte räckte med mina minnen så finns verkligheten precis jämsides med mig hela tiden, och påminner mig om att inte drömma. Att inte se tillbaka.
jag måste försöka ta mig samman. Jag vet att det inte kommer bli så.
Du finns inte på riktigt längre. Du är bara min dröm. Jag ber om att drömmen kommer ta slut och att någon person med hjärta kommer.

Puss<3
/Frida

"If my body was on fire
You'd watch me burn down in flames"
- Grenade, Bruno Mars.

When it all falls apart.

Pratar med Sara och ska snart sova. Lyssnar på Bruno Mas Grenade och älskar den lika mycket nu som innan. Ooooh!<3
Har kollat på Åsa-Nisse med familjen och mormor och morfar. Riktigt bra, faktiskt! Vill se den igen, var verkligen mysig! Efter bion åt vi en underbar måltid på Akropolis. Mums!


Morgondagens schema är sådan:
- Körskolan kl 8 för teoripluggande.
- Skolan runt 10 för svenska.
- Teater mellan ca halv 1 och halv 5.
- Hem för att handla, plugga matte och plugga teori.
Sen någonstans mellan detta ska jag ringa csn och kolla upp lite inför hösten med bidrag och liknande.
Jag har lite fullt upp, tycker jag själv... 

Puss<3
/Frida

Leaving home.

Helgen är slut, och imorgon börjar skolan igen. Fyra prov nästa vecka, kan man  nog säga... Lovely... eller inte..?
Men, dagen är upplagd sådan att jag just nu sitter och lyssnar på Nicke Borg. MUMS!<3ska snart iväg till hockey, måste ju supporta min lilllebror. ;) Och efter det ska hela familjen och mormor och morfar kolla på Åsa-Nisse. Mysigt mysigt!
Så, nu ska jag packa klart de smmå sista sakerna innan jag sätter mig vid tvn eller något annat hurtigt. ;)

Puss<3
/Frida

"I just wanna be alone tonight I, just wanna take a little breather"
- Without you, Hinder.

Regn.

Har hittat tillbaka till bloggen efter några dagar då jag inte hunnit att blogga. Faktiskt! 
Men nu sitter Emmy och jag och slöar framför MTV och kollar på Brooke knows best. haha, kul liv eller vad? ;)

Jag slog upp regn i mitt drömlexikon igår. Hela drömmen slutade med regn. Vet ni vad det bland annat stod? "Något som ger liv eller läker", så kanske jag är på väg någonstans ändå?

Puss<3
/Frida

"Gave you all I had and you tossed in the trash"
- Grenade, Bruno Mars.

Ny mobil.

Kollar på lite folkhögskolor... Är det bara jag som är jätteförvirrad av vad jag ska göra efter studenten?! Vet inte vad jag ska göra. Men det löser väl sig? ;)
Nu ska jag leka lite med min nya finismobil!


Puss<3
/Frida

Monday.

Måndag igen. Eftersom gårdagen bestod av städning fortsätter mamma lite innan vi går en runda med hundarna. Och jag började såklart dagen med att bryta av en lillfingernagel. Aj, aj, aj!!!
Är det bara jag som får lite vårkänsor nu förresten? Solen skiner och jag har gjort min gigantiska vårstädning (!). Förutom garderoben, den tar jag någon annan dag. Nu är det bara värmen som saknas! Och ett jobb, right?

Puss<3
/Frida

Busy...

Så, nu är den här dagen snart slut. Har dock bara städat idag. Jag hittade mitt golv, mitt skrivbord och min byrå igen!
Så imorgon ska jag nog börja på min garderob. Får se vad jag hinner med, ska till tandläkaren och frisören... Ska nämligen kolla lite inför balen. Spännande, eller hur? ;)

Puss<3
/Frida


I would do anything for you.

Har inte bloggat på några dagar... Lite dåligt av mig kanske, men jag har (faktiskt!) haft fullt upp... Men idag har Emmy och jag varit ute i kanske två timmar... Mysigt! Var vid vår gamla "skattkammare" och hittade en gammal rostig stolram, eller vad man ska kalla det. Jag tyckte vi kunde behålla den och sätta en kruka där dynan egentligen skulle vara. Och sen lite klängväxter så skulle det vara så otroligt fint! Jao, vi var lite smått barnsliga och var på våran gamla lekplats, isbana och en annan lekplats.. Riktigt kul att bara kunna vara så också.
Men nu ska jag snart hoppa in i duschen för att göra mig i ordning för att åka till mormor och morfar. Vi ska nämligen fira min kusin Hanna och morfar som fyller år.
Ny lyssnar jag på den underbara Bruno Mars låt grenade. Är det bara jag eller bli man helt salig av hans musik?!


Puss<3
/Frida

With you.

Halv åtta hos mig är slut, och jag äter min favorit: stekt lax med lite potatis. Kommer nog aldrig tröttna på det! Jag saknar dock avakadon idag... :/ Men aja, jag får ta med den nästa gång. ;)
Imorgon består halva dagen av kulturhistoria. Temadag. Det vill säga att jag är en lektion ifrån lov. Och gissa vilken lektion det är? That's right. Matte!
Well, nu ska jag äta klart. Sen kanske packa?

Puss<3
/Frida

"'Cause with every kiss and every hug
You make me fall in love"
- With you, Chris Brown.

Te. Vaniljte.

Hemma efter en dag med religion, nagelförlängning, körskola och en mattelektion. Lovely! Skulle egentligen gå och handla nu, men jag fick lite ångest och började tveka eftersom jag äter här hemma ikväll, imorgon till frukost och sen sticker jag till ÄLMHUUUULT! HEM, LJUVA HEM!<3 Ska dock hit igen på fredag eftersom vi ska ha extrarepetition på om sex flickor, som snart har premiär. Så missa inte. ;)
Well, kvällen består av matte. Och manusplugg. Och sen är det lite projektarbete. Eller något. :) Måste lära mig dansen till I need a hero som Felix, jag & co. satte förra veckan. Men nej, vet ni? Det känns onödigt att gå till hemköp i detta vädret och köpa mjölk som inte kommer ta slut innan lovet... Eller vad säger ni? Jag stannnar inne!
Well, hur det än blir så ska jag ta en kopp te nu. Vaniljte!<3

Förresten, min mobil fungerar inte riktigt. Jag gissar på att både batteriet och sim-kortet glappar på något vis... Wonderful! Men ska försöka skaffa ny mobil snart. ;)

Puss<3
/Frida

"Can we bring yesterday back around?"
- About you now, Sugarbabes.


This is just the beginning.

Nu orkar min hjärna inte med mer matte. Jag Lyssnar på helt underbar musik som påminner mig om att inte ge upp nu. Det är så nära nu!
Jag antar att det är viktigt. Att hitta drivet. Behålla det. Använda det. Jag ska klara det. Om lite mer än en månad är det teaterpremiär. Sedan kommer alla prov. Det går fort. Bal. Student. Allt på en gång. Jag antar att det var en sorts farväl innan. Det vet vi båda. Även om jag är bortdomnad och inte känner så mycket som innan vet jag. Jag vet hur nyanserna känns och vill känna. Men jag hittar inte det. Min värld blir målad i färg när jag hittar det. Hittar dig. Men jag har börjar se andra färger, andra nyanser nu som nästan är lika bra. Som är nästan lika underbara. Jag har börjat hitta en väg ut, från dig och ditt hemskt underbara liv. Vet du hur? Jag kan se igen, jag ska göra något åt det. Jag ska leva.

Puss<3
/Frida

"You're killing time
But time is killing you
A havens rest
Is ready for you."
- Crash and burn, Erik Grönwall.


I say I don't when I need you so.

Måndag kväll, och jag är inte pepp på skolan alls. Faktiskt. Jag är inte speciellt pepp på någoting faktist. Men, som vi alla vet så måste man ju göra saker i alla fall. Så, jag biter alltså ihop och gör matte ikväll. Och jag ser fram emot lovet mer än innan!
Har dock bestämt mig för att göra lite förändringar i min livsstil lagom till studenten. ;) Om jag lyckas är det lite surprise surprise faktiskt! Då skulle jag verkligen känna mig duktig!
Mitt lov kommer kanske inte vara så lugn som jag hade tänkt... På fredag (då jag egentligen har studiedag) slängde vi in ett extra teaterrep, tisdag likaså. Och om en vecka ska jag till tandläkaren... Oooh, känner att jag inte kommer ha mycket tid till att ta det lungt om jag redan nu börjar planera in saker. Aj, då...
Men, som sagt. Ta tag i skolan även om jag är så otroligt omotiverad nu. Matte.

Puss<3
/Frida

"Don't wanna fly if you're still on the ground"
- I'm only me when I'm with you, Taylor Swift.


Sometimes.

Ny vecka, nya tag! Men nästa vecka ska jag stanna hemma hela veckan och bara vara! Då är det nämligen lov för min del, och jag kan ta det lungt och göra det jag vill när jag är hemma. Skönt att kunna göra det för en gångs skull!
Well, jag ska nog försöka sova nu och gå upp tidigt imorgon. Eller något. Vi får se.
Jag orkar inte, orkar inte, orkar inte med känslan som jag har! GAAH, blir galen! Jag ska konfrontera min rädsla i veckan.

Puss<3
/Frida


Fuckin' perfect.

Sunday. Again. Men denna gång är det bara en vecka kvar till ett så otroligt efterlängtat lov! Så, Emmy och jag är ensamma hemma just nu, eftersom Isak ska kämpa hårt i en hockeymatch i Karlskrona idag och mamma och pappa är på väg hem från vår stuga. Och vad består dagen av? Än så länge har det varit en tjockisfrukost, jag har tvättat mina kläder (duktigt va?!) och ett yogapass (jag hyllar Life som gav mig skivan!). Efter lite sims-spelande, brevskrivande, besök i simnhallen och tårtbak ska jag tillbaka till mitt rum i Växjö.
Har dock redan bokat tre träningspass så jag orkar med veckan. ;)

Puss<3
/Hurtigbullen Frida

I'm only me when I'm with you.

Hemma efter en kväll med lite prat med mamma och två av hennes jobbarkompisar och massa sång och dans. Just det - Felix och jag har övat in I need a hero ikväll som ska vara med i Hoppsan Kerstin..! Kommer bli kul! Haha
Men nu ska jag bädda ner mig i min säng med popcorn och kolla på den allra första revyn jag var med i. Var ett tag sedan jag såg Den vilda jakten på scenen. Så det kommer bli kul!
 
I pausen på den vilda jakten på scenen.

Puss<3
/Frida

What I did for love.

Hemma från ännu en dag med träning på schemat!
Först var det zumba vid 12, och efter skolan var jag på step vid 6-tiden. Så ni kan gissa om jag är slut eller inte?! ska nog sätta mig framför tvn och kolla på Irene Huss sen. Men det får vi se om det blir. Jag måste kolla igenom lite papper först eftersom vi ska ha ett skriftligt förhör på dramatiker imorgon... Helt okej ändå. :)
Men nu ska jag äta upp min mat!


Imorgon vaknar jag tidigt med BodyBalance på schemat. Looking forward to it. ;)

Puss<3
/Frida

Box.

Hemma nu efter ett stenhårt pass med box. Det är samma sak som kickboxning, fast i box jobbar man bara med armarna. Alltså, inga sparkar. Men det räckte, jag var i par med en annan som jobbar på medley (?), och det var allt fart på oss! Jag kan lungt säga att jag är så otroligt stolt över mig själv och väntar mig en underbar träningsvärk imorgon!
Nu ska jag avnjuta en finfin (och framför allt efterlängtad!) portion med ris, kyckling och currysås.
(And for the record: mina armar skakar än, så mycket tog jag ut mig. Vet ni vad jag menar förstår ni hur stolt jag är över mig själv.)
KLAPP PÅ AXELN!

Men jag måste tillägga att jag nu ser fram emot träningen imorgon! Jag är så pepp som man kan bli!

Puss<3
/Frida

"I could run for my life,
I can go underground
But you'd still me inside"
- Taken (still in my blood), Erik Hassle.


Planering.

Har bokat in fyra träningspass inför veckan nu. Härligt, härligt! Nu kör vi!


Känner mig pepp inför att fixa så mycket som möjligt nu i veckan. Gå till banken, köpa lite träningskläder, kanske lite nagelförlängning också? Sen får jag absolut inte glömma min kräm som håller på att ta slut! Och körlektioner. Men mest av allt är jag pepp på att börja träna på riktigt igen. Och hitta glöden än en gång.

Puss<3
/Frida

"När vodkan gjort oss vackra
så lovar jag att rädslan aldrig mer ska bo hos mig"
- ...när vodkan gjort oss vackra, Imperiet.

I got you.

Måndag. Faktiskt en ganska bra dag. Efter att Julia och jag gått och handlat och ätit lite följer läxor. Eller kanske lite solsidan (eller något annat program?). Vi får helt enkelt se. :)

Puss<3
/Frida


Söndag.

Jag känner mig ute ur spelet. Jag var en del av det, men nu har jag kommit ifrån det. Jag kan se det, men jag kan inte nå vad jag behöver. Vad jag vill ha.
Mitt liv finns i min resväska. Det känns som om jag har tappat fotfästet, jag har två rum, tre sängar, en familj, men inom mig finns ingenstans som är stämplat som "hemma", som alltid fanns när jag var liten. Ibland är förnekelse det bästa jag vet. Men i slutändan kommer allting fram. Hur duktig lögnare man än är så ser man till slut i sanningen.
Jag vill kunna hitta mitt hem igen. Jag vill kunna andas ut och stanna där jag är. Ha ett hem.
Visst är det otroligt hur enkelt det är att höja rösten åt sina föräldrar? Är det för att man är så desperat efter att de ska se och hjälpa, eller är det för att man vet att vad som än händer så finns alltid ett band mellan som visar på den ovillkorslösa kärleken?
Jag vill hitta hem igen. Om två veckor hittar jag hem. Då hinner jag ikapp.

Puss<3
/Frida


Popcorn!

Jag har kommit fram till en sak. Popcorn är för gott. Helt enkelt. Jag funderar på om jag ska kolla på någon gammal revy eller sätta igång en film. Men innan jag gör det måste jag få klaga lite bara! Vem tror ni har en sån otrolig träningsvärk i mage och rygg idag? Jo, jag!
Men å andra sidan är jag ganska stolt över mig själv idag... Gissa varför varför varför? Vem tror ni vann en frågetävling i skolan om 1900-talets dramatik idag? Eftersom jag så sällan vinner något är det klart jag blir jätteglad och stolt över mig själv! Dock var mina klasskompisar lika bra som jag, jag hade egentligen tur. Tror jag? Men jag hade i alla fall lärt mig lite!
Imorgon ska vi åka skridskor på idrotten, och Emmy kommer in hit efter det! Syskonkväll!<3
Så, med musklistan från förra våren ska jag nog koka ännu en kopp te. Värme!!

Puss<3
/Frida


Something beautiful is dying.


En bild säger mer än tusen ord... Trött som tusan, och har nyss bokat av BodyBalance-passet jag egentligen skulle på imorgon vid halv 7 på morgonen... Sorg!
Men, nu ska jag sova. Imorgon är det Älmhult och projektarbete igen. Wihooooooou!

Godnatt, puss<3
/Frida

I learned to play on the safe side.

Sitter vid mitt skrivbord igen för att göra klart inför morgondagens resovisning om den politiska och episka teatern. Ska i princip bara berätta en sammanfattning om mellankrigsiden med fokus på Tyskland och Ryssland/Sovjetunionen och jämföra synen på skådespeleri mellan Stanislavskij och Brecht. Så, det kunde varit värre. :) Ska också skriva klart uppsatsen om fysisk arbetsmiljö där jag skriver om belastningar. Väldigt intressant, faktiskt!
På min håltimme idag blev det ändrat från körlektion till träning. Det vill säga kondition i 40 min och sedan ett core-pass! Känner mig riktigt duktig, eftersom jag inte planerat SÅ mycket.

Men, nu får jag fixa klart med kulturhistorian, och sen ska Julia, Filip och jag till hemköp för att handla billig glass! Eh, ja, typ. Det och kanske lite fläskfilé eller något. Det är nämligen jättebilligt ikväll. Ganska passande. ;)

Puss<3
/Frida


Youareperfect.


Med den jättegulliga bilden säger jag godnatt till världen. Imorgon kommer bli en bra dag.

Puss<3
/Frida

Läxor.

Har kollat igenom vad för olika yrkesinformationer som finns på skolan nu för tiden. Har bokat in en del. Får se om jag går på alla. :P Men det hoppas jag ju på!
En superstressad morgon följdes av en dag med ganska mycket chill i teatersalen, men nu har vi inte långt kvar, mina vänner! SÅ SKÖNT! Vi har snart plöjt igenom alla scener, och sen är det bara finslipning kvar. Lovely!
En annan väldigt skön sak är att Emmy kommer hem idag. Mamma, pappa och Isak är nere i Danmark och hämtar henne nu. Och vad gör jag? Jo, jag har jättemycket ångest över skolarbetet den här veckan. Men, snart är det över, och så slipper jag oroa mig. I alla fall för resten av veckan. Men jag tycker jag börjar se slutet på tunneln av dessa läxor som kväver mig just nu. Men först av allt ska jag ringa och kolla hur det går med sommarjobb och så.
Becca och Elin hämtade perukerna idag, wonderful! Ska dock ta med en tofs på torsdag, så jag kan variera frisyren lite. :) Måste kolla igenom lite second hand för att hitta lite kläder till Maj också. Men innan det ska jag bolla lite idéer med någon om det.

Puss<3
/Frida