December.

Imorgon är det ny månad. Just det. December. Vinter på riktigt! Har kollat runt lite nu, och detta är absolut det jag vill lägga mina pengar på! ...och lite mer... Men, som ni vet är jag en fattig människa, och ska bara slösa lite på sånt som behövs. Men, som sagt...

Och såklart kunde jag inte låta bli skorna... Nomnom<3

Nu ska jag sova... Puss<3
/Frida

Think about home when you're far away...

Precis nerkommen från min hyresvärd (eller vad man nu ska kalla det...) efter en middag med lite julmatis. :) Mysigt, må jag säga! Och nu blir det matte och troligen lite körteori eftersom jag har körlektion tidigt imorgon... Och då har jag en timmes manusplugg helt ensam innan teatern börjar vid 10. Lovely! Hela morgondagen kommer toppas med träning x2; step och yoga. Håller tummarna att min hals kommer vara bättre, bara.


Puss<3
/Frida


"Awake and unafraid,
Asleep or dead?"
- Famous last words, My chemical romance.

Nu är det dags för tisdagsmyyyyyyyys!

Den långa håltimmen. Igen. Såklart vaknar jag med en hals som inte är för nice och måste ställa in träningen idag. Inte kul. Inte kul alls. Men, då tar jag tillfället i akt och går hem och sover lite. Jag känner att jag behöver det.
Så, nu blir det lite one tree hill, te och senare är det matte.
Ny dag. Nya andetag. ...right?

Puss<3
/Frida

Tisdag morgon.

Välkommen, förkylning!

Puss<3
/Frida

Alone.Jag faller. Faller hårt. Det finns inga övriga ord. Mina tankar är mina. Mina känslor är mina.
Fallet skadar inte. Det är när man landar som det gör ont. Det är då man slås i bitar och alla små bitar av hopp man tidigare hade försvinner.

Det är nu jag behöver er som mest...

Puss<3
/Frida

"My thoughts will echo your name until I see you again"
- Enchanted, Taylor Swift.


You better get this party started!

Måndag igen. Yaay... Well, dagen har varit lugn, och kommer troligtvis vara det fullt ut, eftersom det bara bli läxläsning nu ikväll. Matte, lite religionsläsning och körteori... Det borde finnas en regel av hur mycket en människa får hinna med. Eller?! Det känns som om jag tagit mig vatten över huvudet.
I veckan ska jag hinna med:
ett matteprov
två körlektioner
tre träningspass
lära mig 10 scener utantill
korrigera manuset

...och sen får vi se om det tillkommer något mer. Jag är slut bara jag tänker på det. men, det är bara några veckor kvar till det efterlängtade jullovet!

Puss<3
/Frida


Fullt upp!

Jag som trodde det skulle bli en lagom lugn oich mysig dag, men efter hårfärgning på Emmy och Isak ska jag, Emmy och Sara troligen till Kosta boda (men det får vi se om det blir av) och senare ikväll ska Emmy och jag iväg till Granada! Så, vi får se om det blir så, eller hur det blir. 
Just denna sekund är jag i det lilla stadiet när man har lite ångest och väntar på att duschen ska bli ledig med hårinpackning som luktar jul i håret... Får man lite julvibbar eller?!

Puss<3
/Frida

Dubbelpass.

Hemma efter två träningspass, helt underbart! Nu väntar MAT och DUSCH!

Puss<3
/Frida


Mitt sista farväl.

Jag kom på att tänka på allting igår. Allt vi gjort. Alla skämt. Alla hemligheter. Jag kommer ihåg vad du skrattade åt. Jag kommer ihåg när du blev arg. När jag blev arg. Jag vill inte förstå sanningen. Vägrar. Men, det är då hjärnan tar över mina känslor och överröstar allt annat. 
"Du vet att det är bäst såhär."
Ja. Det är bäst så. Men det betyder inte att mina minnen försvinner. De vill jag bevara. Vår vänskap har försvunnit, men inte minnerna. Skadeglädjen vi hade i midsommar är ett favoritminne och de långa promenaderna... 

Puss<3
/Frida

"Förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär"
- Vår sista dans, Melissa Horn.

Lunchrast!

Hemma efter en förmiddag i körskolan och lyssnar på Melissa Horn. Så, nu blir det pasta innan jag pluggar lite matte och efter det springer jag till Norrtull igen för att ha textil. WIHOU! Den här onsdagen komer bli bra, känner jag på mig. ;)

Puss<3
/Frida

Diktprogram.


Hemma och gör lite mat efter sång och tre riktigt bra diktprogram med riktigt duktiga ettor. Det var lite nostalgi, det var inte längesen jag var med i en grupp som gjorde diktprogram, men ändå känns det så längesen... Två år går fort.Haha, man kan ändras på tre år! :)

Puss<3
/Frida

Kort paus.

Ett kort uppehåll här hemma nu innan det bär av till Norrtull för att lyssna på några kompisar som visar resultatet av deras sånglektioner och sen ska jag kolla på ettornas diktprogram, och se hur det går för dom små människorna. ;)
Så... Nu ska jag duscha och äta i superspeed innan jag springer till bussen.

Dagens träning var förstås Functional moves (som valigt på tisdagar)! Åh, vad jag är glad! Det bästa av allt var att det börjar kännas som om man gör lite framsteg. Orkar mer och så... Så ja, jag är så otroligt pepp inför nästa vecka! Tog ut mig riktigt mycket, så jag var lite smått yr och i behov av mat efter. Härligt!


Puss<3
/Frida

Vardagen.

Efter en helg hemma utan mobil eller något vidare bloggande är vardagen tillbaka med sina rutiner och träningspass. Eller hur? Har precis bokat fyra pass (en imorgon, två på onsdag och en på torsdag) under den här veckan. Underbart, tycker jag själv! ska också försöka komma ut och springa någon dag, om jag kan. Jag känner mig allt hurtig!
Men, för att orka med morgondagen med skola, träning, körskola, ett prov och ett diktprogram är det sömn som gäller nu! 

Puss<3
/Frida

Saknad...

Alltså. Jag fick en sån otrolig saknad av vårt kära Stockholm nu när hela familjen kollade på Beck. Peter Haber och Mikael Persbrandt, mmm! Underbara båda två! :)
Hemma nu, och hade en superkväll igår med Klara, för er som undrar... Vi var allmänt roliga och kollade på massa filmer i stil med vår humor, så det kunde inte bli bättre! BF:s!<3
Få se... Jag ska klippa mig imorgon. DILEMMA! Ska jag fortsätta med att låta det växa, eller klippa av det igen? Jag vill ju ha långt hår till balen, liksom. Så det blir troligen bara topparna. Men, då återstår frågan angående luggen; hellugg eller luggen som den är nu? Well, let's see, shall we? ;) Kommer bli ett snabbt beslut eftersom jag ska klippa mig vid halv 10 imorgon. Och efter det ska mamma och jag till mormor, för jag ska kolla på en kappa som hon tror skulle passa mig. Mysigt!
Min familj är bra. Eller, nej. Den är totally freakin' awesome!<3

Puss<3
/Frida

'Cause I see, sparks fly whenever you smile.


Klart för att träffa Klara på stationen, så om en kvart sticker jag till bussen! Dock blir det nog med paraply på grund av det snöiga vädret utomhus! Hur många är glada för att det är fredag nu, då? Så skönt är det, ju!
Firas inte med Harry Potter (blev ändrat, eftersom Klara tyckte jag hade missat för många "klassiker"), men med massa onyttigheter och filmer. Mysigt, mysigt! Jag är så glad idag! Det, om något, är underbart! Känner mig allmänt fräsch också efter ett pass på gymet. Härligt härligt!
Jag mår så bra, tralalala!

Puss<3
/Frida


Fredagsmyyyys!

Efter en dag innehållande körlektion, svenskalektion och ett gympass är jag hemma igen och ute ur duschen och gör miig i ordning för att träffa Klara senare idag! Och det bästa av allt är att hon ska sova över här! Yiiih! Vi funderar på att ha någon form av maraton... Lutar åt Harry Potter just  nu faktiskt.
Så, jag får skynda mig nu så jag hinner med! Hurry, hurry!

Puss<3
/Frida

Regrets.

Jag är trött på de tomma orden du kastar till mig. Du menar det inte. Kanske en gång i tiden, men aldrig mer. Jag menade det jag sa. Det gjorde jag verkligen. Men du kastar tillbaka i ditt försvar att det är mitt fel. Är det? Se djupare på det. Då ska du finna det svar du letar efter. För det är inte mig du är ute efter. Eller?
Vill du att jag ska brytas ner? Vill du forma mig till den människa du önskade jag var? Vet du vad? Du misslyckas. Verkligen.
Räcker det inte med att jag sover dåligt och att jag är orolig? Sluta. Hitta din mening. Hitta svaret på dina frågor. För jag har inte dem. jag har inte dina svar. Men jag har mina. Det är just därför vi är här. Igen.
Jag orkar inte, jag orkar inte, jag orkar inte.

Puss<3
/Frida

"And I look back and regret
how I ignored when they said
'run as fast as you can!'"
- Dear John, Taylor Swift.

Burn, baby, burn...

Efter en dag med skola, tjejsnack med Frida och textillektion så är jag hemma och har tagit en kopp te och pratat med Julia. Så nu är det matte som gäller! Eller ja, så fort jag tagit på mig något varmare...! Och det får inte skava på armen... Har ju bränt mig. Och eftersom många tror att det är ett litet brännmärke på max 1 cm på längden ska jag visa er:

AJ!

Funderar på att ta på mig vantar, faktiskt... Kalla händer är inte så bra när man fryser...

Puss<3
/Frida


Trygghet.

Det är rädslan att vara ensam som är mest skrämmande. Det är då man visar vad man orkar. Men, vad händer om tystnaden blir för stark, för påtaglig? Skrik! Ropa! Någon kommer och hjälper. Vad man än vill, vad man än behöver. Någon finns alltid till hjälp. Ta emot kärleken och omtänksamheten och ge tillbaka det du får. Du kan aldrig veta hur länge de hjälpande kommer finnas i just ditt liv. Alla ändras, och alla går vi vidare. Vi hittar nya gångar, nya dörrar och fönster. 
Att sträcka ut en hand kan vara allt man behöver göra. Ge en kram eller bara finnas tillgänglig om tårarna rinner.
Alla behöver någon.

Puss<3
/Frida

Dagssammanfattning.

Klockan är kvart över fem. Mina ögonlock faller. Funderar faktiskt på att gå och diska, göra matte och sen sova. Inget mer. Hade bara varit så perfekt... Är helt slut!
Dagen har varit bra; började med religion (som jag höll på att somna på), som följdes av ett riktigt stenhårt träningspass. Efter det skulle jag äta lunch med systeryster och sedan gå tillbaka till skolan för att ha matte (som jag höll på att somna på). Så. Trött hela dagen, med andra ord! Men, jag får väl - som sagt - gå och lägga mig tidigt då helt enkelt. :)
Imorgon är det skola, och lunch med Frida... Mums<3

Puss<3
/Frida

Godnatt!

Sitter och myser i fåtöljen framför tvn med en kopp grönt te och datorn... Så, efter att Julia och jag kollat på ung & bortskämd är det nu 2 and a half men. Mysig måndag, må jag säga!
Alltså; dagen började med en körlektion och sedan fortsatte dagen med ett lång-långt teaterrep. Superhärligt var det! Så, efter det och ett styck gymbesök kom jag hem inte alls för sent. Så det blev en riktigt lagom måndag, om man kan säga så...
Well, jag antar att jag måste lägga mig och sova för att orka gå upp i tid imorgon. Så... Godnatt!

Puss<3
/Frida

Inledning till detta inägg...

...kommer vara ett stort maffigt GRATTIS till mamma, eftersom hon fyller år idag. Och sedan är det ytterligare ett fett GRATTIS till pappa på fars dag.

En ny skolvecka kommer snart dra igång. Men, imorgon är det helt annat. Då är det studiedag, det vill säga en körlektion8 timmars teaterrep och besök på gymmet. Hoppas jag på. Men, det återstår fortfarande att se!
Dock ska jag lägga mig i sängen nu och plugga på manus ännu en gång... Hoppas det lossnar med min monolog nu! Jag är trött på att oroa mig om den! Men... Det löser sig till slut. Det är ju ändå en halv månad tills vi ska kunna manuset utantill. ;)

Puss<3
/Frida

"Every single choice we make
Every breath we get to take
Is all because two people fell in love"
- Two people fell in love, Brad Paisley.


Det blir vad man gör det till!

Ska fixa till mig så jag är klar tills mammas släkt kommer hit. Trevligt. Så, nu ska jag fixa hår, sminka mig och hitta det sista plaggen så jag är färdigklädd... För, det är ju positivt att vara klar med kläderna i alla fall innan dom kommer. Right? Haha ;) Men det är ju en stund kvar, så jag hinner nog. Fem timmar till, eheh...
En dag med Magnus Uggla. Mysigt!
Nu ska plattången fram, håhå jaja!

Puss<3
/Frida


Invinsible.

Okej. Fredag. Två födelsedagar firas i helgen. Jag känner mig allmänt ensam och skulle vilja göra något. Vad som helst. Eller. Nej. Jag har bara en sån känsla av att vara bland flera människor som bryr sig, men att jag ändå känner mig ensam. Ja... jag kan väl sätta känslan i ett ord: ensamhet.
Så, jag smög ifrån lite och bloggar av mig känslan, det tyckte jag lät som en bra idé. ;) Imorgon ska jag försöka dra ut och gå en lång runda med någon av övriga familjen. Mysigt! Så, om det regnar är det att dra på sig regnjackan! Jag älskar regn. Och när det åskar är det ännu bättre. Mysfaktorn är hög när det är sånt väder. Det känns nästan som om vädret avreagerar sig. Som om det också behöver laddas ur någon gång. Precis som vi mänskliga.
Ja, jag längtar efter ett åskväder. Fast inom mig.

Puss<3
/Frida


Stress...


Hemma efter en vecka med det mesta. Så, med en nästan komplett sommarjobbansökan ska jag nu ner och hjälpa mamma innan alla människor kommer hit.
Lyssnar på Eminems senaste skiva Recovery... Mmm<3 !

Puss<3
/Frida

Superwoman!


Håltimme, och har tränat idag! Jajamen! Upp vid kvart över fem för att masa mig till simhallen, där det var dags för ett pass med yoga och pilates mixat. Så... Välkommen, träningsvärk!
I eftermiddag bär det av till Älmhult, och jag är otroligt positiv idag! Måste bara säga detta, eftersom det är så skönt att börja hitta tillbaka! Jag orkar göra saker, helt otroligt! Nästan lite superwoman över det hela, tycker jag... Så, nu ska jag iväg så jag kommer i tid till matten som börjat 10 över två. Mys.

Puss<3
/Frida

"Someone said a broken heart would sting at first
then make you stronger"
- Porcelain heart, BarlowGirl.

I could lock the door, and it would ease the pain.

Lyssnar på massa musik och försöker planera morgondagen samtidigt som jag är riktigt stolt över att vara klar med matten, hälsoprojektet... Allting. Duktigt Frida, duktigt! Eller, ja, jag vet inte riktigt om jag kan manuset helt 100, men det är på väg! Det enda som inte fastnat riktigt säkert är monologen. Men det får vi hoppas går bra i alla fall! 
Så, eftersom jag ska iväg på ett pass med yoga imorgon vid halv 7 på morgonen ska jag nog snart lägga mig. Varför? Jo, jag ska upp vid halv 6 eller något sånt. Kul? Nej. Men jag antar att det är värt det. Jag vill få orken tillbaka! Den är påväg, jag känner det, men jag vill pusha på den. Så lite frisk morgonluft och yoga gör säkert susen!

Puss<3
/Frida

"help me God
tell me what to do"
- Isn't it obvious, Erik Hassle.

Plugghäst!

Jag har kommit på en sak. Knäckebröd är underskattat. Allvarligt! Hur gott är det inte med knäckebröd med ost och gurka på? Och om man har en kopp te till är det helt otroligt gott! Det är verkligen underskattat. Tycker jag.
Matte nästa dårå...
Få se min att-göra-lista:
- matte.
- gå igenom manus till imorgon.
- skriva hälsoprojektet.
- kunna de första 10 scenerna i sex flickor.

Haha, frågan är om jag hinner... Men jo, det är klart jag gör! ;)

Puss<3
/Frida


Kesoplättar!

Väntar på att det ska bli tillräckligt varmt på plattan för att börja steka mina kesoplättar... YUMMIE!<3

Puss<3
/Frida

"And... action!"

Även om jag sover mer än vad jag brukar är jag fortfarande lika trött. Men, men. Det är väl bara att ge tillbaka och visa att jag kan genom att göra allting jag ska!
Så, hemma på håltimmen och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket genom att göra lite läxor. Så, nu sitter jag med manus i handen och ska lära mig replikerna i fem scener (inklusive min monolog som jag är jätterädd för!) och ha ett hum om mina repliker i ytterligare två scener. Lovely!
Jag borde komma igång i alla fall, så jag hinner lite innan jag ska ha textil. ;)

Puss<3
/Frida


Enough.

Jag är så trött. Det finns ingen ork längre. För mycket. Överbelastning. Som man bäddar får man ligga, liksom.
Det känns som om det har hänt tillräckligt under ett år för min del - varför verkar det inte vara nog för vissa?
Snart klar med två läxor. Får se om jag gör några andra sedan. Eller nej. Jag måste. Inget val. Annars hinner jag inte.
Jag är så trött! Jag vill ha en kram. En riktig stor bamsekram, och jag vill ha trygghet. Någon som viskar att allting kommer bli bra. Någon som ger de orden en chans. Någon som verkligen tror på det själv. För jag gör inte det längre. Det kommer mer. Det är inte slut än. Det finns fler överraskningar. Det är jag säker på. Det är bara att tacka. Även om jag inte orkar så kan jag inte klaga på att står stilla i mitt liv i alla fall.
Nu är det nog. Botten är nådd. SLUTA!


Puss<3
/Frida

"If you say goodbye today
I'd ask you to be true"
- Cancer, My Chemical Romance.

Spagetti?


Efter mitt första träningspass efter tre (!!!) veckor är jag helt slut. Sitter med spagettiben och orkeslösa armar... Helt slut! Klokt att börja med det jag tycker är jobbigast? Kanske inte, men det var skönt att ta ut sig igen. På riktigt. Så nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning snabbt innan det är skolan igen vid halv 2 då det är dags för matte!
Jag gillar tisdagar! Jag hinner så mycket tack vare min håltimme, känns det som. :)

Puss<3
/Frida

Hej hej, hemsk mycket hej!

Okej, efter en styck "läxa" gjord ska jag nu lägga mig och sova, tror jag... Är helt slut eftersom jag inte har kunnat sova de senaste nätterna. Så... Ja, det blir att sova. Och imorgon är det skola, innan jag beger mig till träningen. YES! Kommer vara helt slut imorgon, men det är fett värt det! Dreambody, here I come! ...eller inte?!

Puss<3
/Frida

Uppstart.

Har kommit in till mitt rum nu i Växjö och efter att ha packat upp, pluggat in nästan fyra scener av sex flickor har jag en stund kvar... Närmare sagt 25 minuter innan jag hade tänkt gå (och 55 minuter innan jag börjar). Så, kladda med håret, kanske? Göra något roligare än vad det redan är? Ja, vi får se. kanske blir mer plugg, vem vet?
 
Dagen:
- skola
- gym
- plugg

Låter som en lagom måndag, enligt mig!

Puss<3
/Frida


Nighty night!

Jaha, så blir det att jag stannar hemma tills imorgon... Är man hemmakär så är man. :) Men, men, efter ett styck kalas så är jag hemma igen och ska börja med att packa till imorgon, då hela allting ska med; badlakan, sängkläder, smink, smycken, och så vidare...
Är i och för sig ganska skönt att komma tillbaka till skolan, med rutiner och så. Och träningen, först och främst. Jag har fuskat en hel del nu när jag varit hemma, och i Stockholm. Kaffe, snabbmat (dock bara thai och sushi, men ändå...), soppa och glass... Har inte vågat ställa mig på vågen sedan jag kom hem. Haha :P
Men, det ska vi fixa nu!


Puss<3
/Frida

Huseby-söndag.

Efter en förmiddag på Huseby julmarknad med mamma och Isak är jag påväg att göra mig iordning för att åka till min kusin som fyller år. Kollar på lite julklapp till Isak innan jag ska byta kläder och fixa till sminket och håret.
Taylor Swift's nya album Speak now står på, och jag tycker hon har helt underbara låtar! Så otroligt söta låtar, liksom... Om man kan säga så. :)

Puss<3
/Frida

Familjekväll..?

Jag hade sett fram emot en mysig familjekväll. Efter god måltid och en mysig brasa, pinnbröd och marshmallows ändrade de andra planerna och började kolla på något annat program än filmen vi skule kolla på. Eller, jag fattade det som så att vi skulle kolla på film i alla fall. Men, men.
Imorgon ska jag, mamma, Isak och kanske mormor och morfar till Huseby julmarknad! Åh, så mysigt!


Puss<3
/Frida

"He will try to take away my pain
And he just might make me smile
But, the whole time I'm wishing he was you instead"
- Haunted, Taylor Swift.


Dagens.Puss<3
/Frida

Aniara.

Efter att ha kommit hem och kirrat lite mat ("kirrat"? Sen när säger jag det? Chock!) så ångrar jag lite att jag inte hälsade på bland annat Helen Sjöholm och Sven Wollter efter Aniara och bad om en bild... Men, dom är ju också människor. Jag har ju alltid minnet kvar. Jag menar, jag kommer inte precis glömma när jag träffade och hörde "Kristina från Duvemåla" live för första gången i mitt liv? Och samma sak med Sven Wollter. Så, kvällens föreställning Aniara var väldigt speciell, mystisk. Men ändå var det något fängslande, som fick mig att stanna kvar hela kvällen, även om den var så lång. Jag menar, tre timmar! Med kurrande mage, ont i huvudet och lite smått illamående pga att jag inte ätit på några timmar för mycket så kunde jag inte gå.


Jag vill, jag vill, jag vill verkligen! Men frågan är om viljan räcker till? Jag hoppas på det.
Bara två dagar kvar, förresten. Lite sorgligt, ändå... Jag börjar trivas med detta. Eller, nja, inte med själva faktumet om att jag bor i en lägenhet där det enda jag äger ligger i en resväska, en beautybox och en väska som jag alltid bär med mig. Men annars, själva grejen. Tunnelbanan. Bussarna. Praktiken. Staden. Jag kommer sakna det jättemycket.

Puss<3
/Frida

Sex roller söker en författare.

Ni vet, den känslan av att inte veta om man tror, eller inte? Ni vet, när man inte förstår vad någon säger, även om det är så mycket klartext som det går? En av de som tycker om knepiga historier och vill se något annorlunda? Något som är humoristiskt, men som ändå kan bli riktigt hemskt?
Well, om det är det du söker ska du definitivt se Sex roller söker en författare. Det är ett manus med en verklig tvist... Det är en av de få teatrar som jag inte kommer kunna släppa på ett tag. Igen, igen, igen!  Puss<3
/Frida

Dag ett: "I'm scared to death!"

Tillbaka i "min" lägenhet nu, och njuter av att bara kunna vara. Hakuna matata all day long. Resten av stan stressar, så jag känner mig lite ensam i att ta det lungt. :) haha
Men, men, det känns väldigt konstigt att vara här uppe helt själv. Visst, det är skönt, men allting har en baksida, right? Jag saknar lite tryggheten, om ni förstår? Lite jobbigt, men aja, det fixar jag! ;)
Ganska skönt ändå, mina dagar börjar från och med nu kvart över 10, och sen slutar jag vid 4. Totally wonderful! ...frågan är vad jag kommer göra efter det... Funderar på att dra till gamla stan en dag, och en dag till att bara åka runt med tunnelbanan och se Stockholm. Skulle vara kul! :) Men det skulle vara bättre om någon annan var med. Men, så är det. ;)
Nu ska jag kolla scema!

Puss<3
/Frida