Imorgon är det vinter.

Barnteatern går framåt (?), och jag är så sugen på att shoppa så det är inte sant! Men nu kör vi den här veckan. Träna imorgon. 
Ont i halsen, känns som om jag har en taggtråd i halsen. Inte skönt, det vill säga. Infektion av något slag eller förkylning? Jag vet inte. Så, här sitter jag, med te. Försöker kurera halsen så mycket som jag kan. Jag får inte bli sjuk! Nej, nej, nej! Det går bara inte till så!
Anyway, idag har jag haft psykologiprov. Kändes bra. (y)
Alltså, min hals. . . Inte en kul historia det, inte!
Sitter och kollar på kläder. Jag vill verkligen ha!


1.Väska - bagsandfashion.com 2.Öronhängen - bagsandfashion.com 3.Trenchcoat - H&M 4.Stövlar - DinSko 5.T-shirt - H&M 6.Cardigan - H&M 7.Halsband - H&M


Puss<3
/Frida


"You know I'll always love you
You know I'll always care
And no matter how far I may go
In my heart you'll always be there"
- Hard to say goodbye, Dreamgirls.

Första advent.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Jag har kommit på det, att människor förändras. Livet man hade innan finns inte längre och människorna är inte desamma som innan heller. Jag förändras med. Jag har märkt på mig själv att jag bryr mig mer nu. Bryr mig om allt; skola, kompisar, familj, framtid, och så vidare. Mer nu än innan. Och tänk, när man har de tankarna om hur det kommer bli, om hur det är, om det aldrig blir så? Om man aldrig når upp till toppen, om någonting förändras drastiskt och helheten försvinner?
Jag är en otrolig drömmare, som har allting uppmålat framför mig. Men, när jag inte når det jag vill, då blir det en annan kurs.

Klara var här i helgen. Helt underbart! Tänk, att så lite tid med en kompis kan göra så mycket. Vissa kompisar pratar man bara med, vissa är man bara med, men vissa är en blandning. Jag gick ner till stationen och mötte Klara där igår, och vi var nere på stan och jag hittade en underbar grå kofta på H&M som jag bara var tvungen att ha (!), och det blev middag på McDonald's. Tiden flög iväg. Det var nästan som att stänga in sig i en bubbla; att bara vara. Lata som vi är tog vi bussen till/från stan, och köpte chips, dip och popcorn. Gott! Eftersom Klara inte sett min första revy kollade vi på den, och skrattade åt det. Härligt. Att bara sitta, vara helt bekymmerslösa och släppa resten av världen för en timme eller två. När vi kollat klart blev det Scary movie-maraton och She's the man. Tiden flög iväg, verkligen.
Ingen oro, ingen saknad.
Vi har känt varandra i 6 år nu, lång tid!
Och vi har hunnit med mycket! Det blev lite minnen som vi pratade om med, som den gången när vi sjöng Angels på karaoke, John låg och sov precis vid högtalaren, på ett umk-läger, eller när jag drack kaffe och blev hyper och när strömmen gick då vi var tvugna att spela flöjt med levande ljus vid noterna? Minnerna med dig är ovärderliga. Du är en underbar kompis. :)
Jag har sagt det innan, och jag säger det igen; hon är oersätterlig.

Nu ska jag sova, ska ha psykologiprov imorgon och måste sova. Imrogon är det också en redovisning på kulturhistorian och läxa i röst och rörelsen.
Tre viktiga saker imrogon, då.
Imorgon börjar ett nytt liv.

Puss<3
/Frida

"I wanna runaway
never say goodbye"
- Runaway, Linkin Park.


Mys med krämer.

Inatt var den första gången på länge som jag drömde. Jag vet att jag gjorde det, men jag kommer inte ihåg själva drömmen. Huvudsaken var att jag drömde. På morgonen kändes huvudet inte lika tungt, som det ofta gör, och nu har jag fortfarande ork kvar. Gör det verkligen så stor skillnad när man vaknar ur en dröm? Eller är det bara att man hittar på? Jag vet inte.
Men en sak vet jag. Jag ska vara varg i djungelboken! Det vill säga: två repliker. Nej, det är inte mycket, men det är kul att få NÅGOT att säga! Jag älskar verkligen torsdagar. I truly do. Först av allt har jag teater, därefter är det dans, härligt! Lunch, engelska och sen musikal! Underbart!
När jag kom hem idag tog jag en riktigt lång dusch, tog tid på mig och unnade mig hårinpackning och peeling. Sen, efter blev det mys med tända ljus och krämer. Om man kunde förvara lukter i burkar skulle jag försöka spara den doften av mitt rum; mousse, vanilj-ljus, krämer och parfym. . . Det går inte att förklara doften. Men jag gillade det. När man kom in i mitt rum bara slog det emot. Jag gillar!
Mamma och pappa är så söta så dom ska lämna två av mina skor till att klackas om imorgon. Snart kommer jag med mina stövlar igen! Jag saknar mina skor. Jag är en sko-man. Jag älskar mina skor, men är för lat (och fattig) för att klacka om dom. Men nu ska det bli av! I love it!

Puss<3
/Frida

"Can't belive that I'm here
in this place again
How did I manage to
mess up one more time?"
- On my own, BarlowGirl.

Tisdag.

Jag längtar efter den dagen jag bryter ihop. Inte efter att just tappa fattningen och göra ingenting. Jag längtar bara efter den dagen jag har hittat någon jag skulle kunna göra allt för. Någon jag inte skulle fungera utan.
Någon jag älskar.
Och när jag väl hittat denna någon ska jag få kämpa för det för att förtjäna det. Det ska vara en slingrig väg. En sån väg man läser om i böckerna, en sån som man inte ser ett slut i. Där allting verkar hopplöst.
Jag vill inte ha ett liv där man bara träffar någon, kärlek, kärlek, and live happily ever after. I want something more.

Jag överanalyserar allting för mycket. Jag ska inte tänka så mycket!
Jag och Frida var på bio igår. New Moon. Rekommenderas! Den var faktiskt bra, mycket bättre än Twilight! Ja, jag VET att New moon är "Twilight 2", som vissa säger, men den heter NEW MOON! Punkt.
En uppsats som ska skrivas imorgon i skolan och på måndag har jag kulturhistoria som ska redovisas och psykologiprov. Plugg, plugg, plugg. . .

Puss<3
/Frida

"Thought I was focused
but I'm scared
I'm not prepared."
- Given up, Linkin Park.

Det kom ett mail. . .

När jag öppnar min mail har jag ett oöppnat mail.
...Från ALV! Blir jag chockad eller blir jag chockad?! Hjärtat slutade slå för en sekund, och jag öppnade det.
Så, vad tror ni? Fick jag jobb?
Nej, dom meddelade bara att nu ska bearbetningen av ansöknarna börja. GAH! Blir galen av att vänta!Puss<3
/Frida

I'm alone, on my own, and that's all I know
I'll be strong, I'll be wrong, oh but life goes on
I'm just a girl, trying to find a place in
This world
- A place in this world, Taylor Swift.

Mat!

Grönt te och rostad macka med hallonmarmelad och ost.
Låter inte det som en underbar kvällsmåltid?! :D

Puss<3
/Frida


Hunger.

För första gången på länge är jag hungrig. Men jag har ont i magen. Ska gå och koka upp lite nudlar eller något. Jag är nästan för hungrig. Åt lite flingor och sen lite yoghurt, men inte bra kvällsmat, alltså! Jo, det var gott, men jag är ju fortfarande hungrig. Så jag får om sagt gå och äta líte sen.
Klippte mig och skaffade helt ny frisyr igår. Permanent och lugg. Alla som jag sa hej till kollade på mig två gånger; ingen kände igen mig först. Men alla sa det är fint, och jag försöker vänja mig vid den nya frisyren. Vad som är det nya jag. Funderar också på om jag ska låta det vara ljust i hårbotten nu också, eller om jag ska tona det? Jag vet inte. Vi får se.
Och vem ska se New moon? Jag och en kompis ska kanske kolla på den. Härligt, härligt. Tydligen är det en annan som regisserat New moon, så jag håller tummarna på att den är bättre än Twilight! (y) Jag gillar inte trailern i alla fall, den avslöjar för mycket. Så ska det inte vara, det ogillar vi! (n)
Julia och jag pratade väldigt mycket igår när vi skulle plugga. Alltså, snackade på riktigt. Inte så som man snackar i skolan, utan på riktigt, vet ni? Bland annat om ideal. Varför ska 10åriga tjejer känna pressen på att se bra ut och sluta äta?!
Jag bakade kakor i lördags. På tv:n hör jag en liten flicka prata. Hon blev insatt på behandling för anorexi. Den här flickan var 8 år. Varför ska det vara så? HON VAR 8 ÅR, FOR CRYING OUT LOUD!! Varför har det vuxit fram ett sånt samhälle som kräver att vi ska vara pinnar? Då är man ju inte en människa längre. Ta din plats, människa! Ät! Må bra! Det är det viktigaste, hur du ser ut kommer i andrahand!
Marilyn Monroe? Tyra Banks? Christina Aguilera? Eller är det bara jag som tycker dom ser otroligt mycket fräshare ut än dom som försöker leva upp till att inte ha en fettcell i hela kroppen? Du duger, du är fin.
Glöm inte det.
Vi är bra som vi är.

Puss<3
/Frida


"Nobody knows what she holding back."
- Concrete angel, Martina McBride.

Musik a'la 80-tal.

Letar sommarjobb som en galning. Än så länge har jag skickat in en ansökan till Astrid Lindgrens Värld, ska försöka mig på High Chaparral och ska försöka slingra mig in på Maxi också. Varför ska det vara så svårt? Åh, jag längtar INTE tills man behöver söka jobb ofta.
Lyssnar på lite mysig musik. Nu är det höst. 80-tal. Härligt. I like it.
Imorgon ska jag klippa mig. Lite ångest, ja, men om man inte provar får man inte veta om det passar, ju. Det är mest pengarna jag har ångest över. Tänk om det inte blir bra? Tänk om jag ser jättekonstig ut?
Det fixar sig. Det kommer ordna sig.
Tänk, tänk, tänk?
Mycket kan gå fel.
Min kompis ska sova över hos mig imorgon, vi ska plugga matte. Härligt. Matteprov på onsdag och så har jag inte haft någon mattelektion på över en vecka. . . Kul! För en gångs skull är jag inte så optimistisk. Jag är mest stressad och inställd på att jag inte kan någonting. Den inställningen måste bort!
Lämnade in en lapp till min mentor idag, angående svininfluensan. Tydligen ska jag ta vaccinet. Mamma och pappa tyckte det och eftersom jag inte är myndig måste jag väl det. Det är inte just själva sprutan jag är rädd för, jag har inget som helst problem med nålar, det är just det att spruta in något okänt i kroppen som inte har testats tillräckligt och som kan motverka svininfluensan. Kan. Det är inte säkert. Kanske håller det emot, kanske inte.
Nu ska jag i alla fall lägga mig och kolla på bones på TV3 play. Bones är respekt. Jag gillar det.

Puss<3
/Frida.

"Sometimes, it's hard
To make things clear
Or know when to face the truth
And I know that the moment is here"
- Don't wanna lose you, Gloria Estefan.

Holding back.

Hur vet man när tiden är inne? Hur vet man när klockan slagit? Får man en signal? Får man en vink, som att "nu kör vi"? Nej. Man får ingen vink. Man får ingen signal.
När man väl känner att tiden är inne, hur ska man agera? Hur vet man att man gör rätt? Jag behöver hjälp. mamma och pappa är super och hjälper mig och lånar ut sina axlar om jag behöver gråta ut och dom kommer med förslag på lösningar. Men ingen av dom är smärtfria. Alla kommer göra ont.
"Det kommer ordna sig" säger alla, men nej? Jag tror inte det kommer bli okej. Inte i det första laget i alla fall. Kämparglöd behövs, men det finns ingen. Jag är orolig, jag gråter när jag lägger mig för att jag är orolig, kan du inte förstå det?! Jag bryr mig om dig, men vad bryr du dig om mig? Det är orättvist.

Godnatt, puss<3
/Frida

"Creator only you take brokenness
and create it into beauty once again."
- Porcelain heart, BarlowGirl.

Skriva CV.

Att det ska vara så svårt att koma igång en söndagsmorgon?!
Har jättemycket att göra idag, och ändå sitter jag här, och har gjort i två timmar? Varför? Idag ska jag bland annat skriva CV och plugga. Hjälp?
Får börja på att skriva mitt CV nu så de får in det i tid. WISH ME LUCK!

Puss<3
/Frida

"Together we're just so complete."
- U must be, Gina Rene.

Läxor, läxor och glädje.

"Nu kör vi!"
Det känns bra att höra dom orden, och se med egna ögon att det är på riktigt. Det är inte på skoj längre, det är verkligen sant. Allt är bra. Och allt ska bli bättre. Var ute och fikade med två kompisar idag, känns som om man inte har träffats på evigheter! Jo, det är sant, vi går i samma klass, men vi har inte träffats UTANFÖR skolan på väldigt länge. Härligt att träffas var det i alla fall. Te, ostfralla och en kokosboll blev det.
Vi började med Djungelboken på riktigt idag, vi kan en av låtarna redan (men det kanske är för att det är samma sak hela låten igenom?), och vi är inne på låt nummer två och tre. Igår fick jag beskedet av att jag ska vara varg i Djungelboken. Gud, vad kul! Jag ville helst vara varg, så oj vad glad jag blev när jag fick reda på vad jag blev! Så, nu sitter jag här hemma och diggar till musiken musikalen innehåller.
Barnteatern
- den står det mest stilla med för tillfället eftersom vi har fokuserat på pr-sshowen de senaste två veckorna, minst.
Grease har jag inget att göra fram till vårterminen, tror jag.
Och skolan. . . På svenskan imorgon ska vi ha läst ut en bok av Albert Camus. Främlingen. Har ni läst den? Gör inte det. 
Jag har kulturhistoriaredovisning på måndag också, vilket jag och min grupp inte har förberett någonting på. Vi förstår inte (eller inte jag i alla fall) vad vi ska göra. Och vi har sagt detta till vår lärare, men han ger ingen klarhet i det.
Matteprov på onsdag, vilket jag ligger lite efter med för tillfället på grund av pr-showen. Jag får plugga hemma i helgen.
Och som toppen på allt ska vi ha naturkunskaps-prov nästa fredag. Han har inte ens sagt till oss vad vi ska plugga på?! Eller, jo, det har han nog. . .
(Vem säger att ES är en slapp linje?)
Poängen är att jag har en "go" just nu, jag har något att göra, mer än att sitta här efter att skolan slutat.

Jag ska bättra mina beytg, börja träna på riktigt, klippa mig på tisdag, och öva som fan med projekten jag håller på med.
Så det så!


Puss<3
/Frida

"We cannot separate
'Cause You're part of me
And though You're invisible
I'll trust the unseen"
- Never alone, Barlow Girl.


Val och kval. . .

Nu har jag fyllt i frågorna och skickat iväg till Astrid Lindgrens Värld. Nervöst, tänk om jag inte kommer med? Tänk om jag kommer med?! Tänk om dom inte gillar mig? Tänk om jag gör bort mig OM jag blir kallad till intervju! Alla tankar bara snurrar, men det känns bra. Den tanken som jag försöker stöta bort är "vad ska du jobba med om du inte får jobbet?". Jag vet ju inte svaret på frågan. . .
Men jag hoppas verkligen på att få jobbet. Håll tummarna för mig!
Pr-showen gick inte alls bra idag, men imorgon är en annan dag. Keep up with the good work! 
Okej, nu är det så att min hud är inne i min typiska höstperiod, det vill säga att den blir helt torr och jättejobbig.
Det vill säga inköp av ny ansiktskräm.
Så vad ska man välja? Jag var inne på KICKS idag och hon var underbart snäll som jag pratade med. Hon rekommenderade en kräm av Clinique, men den kostade dessvärre 445 spänn. Är det värt att lägga 445 spänn på en kräm när det finns en från Lumene som jag vet fungerar bra (och bara kostar 120 kr)? Hur ska jag resonera? Och den 20e börjar ett erbjudande med att om man köper 2 Clinique-produkter får man en extra i present (som är värd upp till 1.000 kr). Jag vet inte, hur ska jag göra?!
Snäll som hon var fick jag ett prov av krämen och har några dagar på mig innan den tar slut. Så jag har ju lite tid på mig att tänka över det. Clinique verkar ju ganska bra, jag har aldrig använt någon av deras produkter, någon som har och har något att säga om det? Det som lockar är ju den extra presenten, men om man tänker på hur mycket pengar det kan gå åt till två Clinique-produkter är tanken inte lika kul. Jag vet inte.
Svårt. Vad tycker ni jag ska göra? 

Puss<3
/Frida

"People always told me;
be careful what you do!"
- Billie Jean, Michael Jackson.


PR-show och reklamfilminspelning.

PR-show hela dagen. Ganska slappt, om man tänker på att jag bara läser 3 meningar ur en dikt och sköta spotlighten är det väldigt slappt. Men, men. Bara att se det från den positiva sidan. . . Kul att kolla på dansarna i alla fall.
Och min kalender är nästan helt full i veckan - härligt! Eller, vad tycker ni? Är det inte härligt att vakna och veta vad man ska göra under dagen - att ha allt uppmålat? Det tycker jag i alla fall. Idag hade jag två saker inplanerade, och det var PR-showen och en reklaminspelning. Det var bara ett skolprojekt, men så sjukt intressant! Eller, intressan var nog inte det rätta ordet. Men åhh. Tänk att få jobba med sånt! Att få jobba inom film! Hur underbart skulle inte det vara?! Det är liksom. . . Åh, jag vet inte vad jag ska säga, det skulle vara så underbart!
MEN GOSH! Varför är det så freezing cold in here?!?! Jag börjar typ alltid frysa runt 8-9, svinkallt, ju. :s Och mitt element är nästan på högsta möjliga. Men i och för sig har jag bara kort ärm på mig, men ändå! :o Sjukt!
Aja, men när vi kom till skolstudion fick vi ett litet rum där vi skulle byta om, fixa håret och sminka oss. Vi tog på oss våra kläder och skor (det var en skoreklam) och sen kom det en tjej från frisörlinjen och fixade våra hår. Jag fick lockigt hår, och diadem + pärlarmband till min klänning. Jag tejpade över min piercing, så den syntes typ inte alls. Det, ni. ;) Eftersom jag skulle vara sångerska skulle jag ha en mick, det vil säga old style! I like, alltså! Så, där stod jag, mitt i "baren" med mina skyhöga klackar, med fötter som ömmade och stötte mig på mikrofonstativet. Kanske inte världens bekvämaste, men jag gjorde det, och det var skitkul (förutom att det gjorde ont). Okej, jag sjöng inte, dom skulle lägga till ljud senare, så jag lät bli. men jag mimade. Kände man sig dum, eller?
men som sagt, jag gjorde det och det kändes bra.
Inspelningar gillar vi! Det hoppas jag på att det kommer mer!"Mina" skor. SÅÅÅÅ fina, men ack så obekväma. Vissserligen var dessa lite för små egentligen, men pressar man så gör man. Haha

Puss<3
/Frida


"Now I Believe In Miracles
And A Miracle
Has Happened Tonight"
-Black or white, Michael Jackson.

Vildsvin och sånglektion.

Sånglektionen var helt okej. Eftersom det bara är första gången var det mest teknikövningar. Jobbade med magstödet och tog fram min fin-fina "mansröst". Väldigt, väldigt fint, må jag säga. . . . not. Men, det var kul i varje fall. Och Magnus är bäst! (y)
Innan, när jag satt på bussen på väg till "mitt andra hem" skakade hela bussen till, kändes som när man kör på en lite större sten med en cykel, ni vet? När man riktigt känner hur stenen rullar under? Hela bussen hoppade till, och när vi stannat frågar en av passagerarna ivrigt vad det var? Tydligen hade bussen krockat med ett vildsvin, fast troligen var det bara huvudet hade kommit i kontakt med bussen. . . Men det var ju en ny upplevelse, liksom. Väldigt otippat, dock. Allas ögon i bussen var helt uppspärrade : "vad hände?!"-uttryck i allas ansikten. Bussen stannade i ett vägskäl efter att det hade hänt, och vi alla gick ut och kollade hur mycket skada det hade tagit. Det var fronten på höger sida, glaset på ljuset var krossat i några bitar och dörren klarade sig utan någon skada.
Adrenalinet bara rusade i blodet, hur underbart som helst. Inte ofta man får adrenalinkickar, ju.
Härligt, härligt.
Nu skulle jag behöva lite adrenalinkick, för jag ska nämligen lägga mig och läsa ut "främlingen" av Albert Camus som vi ska läsa i svenskan.
Veckan består av 4 dagars PR-show för K-skolan, filminspelning för ett skolprojekt, en födelsedag i klassen, träning, sånglektion och min mammas födelsedag. Spännande!

Puss<3
/Frida

"Jag önskar jag kunde säga
att vi klarar det tillsammans
att allting kommer ordna sig till slut
Vad säger man till nån
att här tar vägen slut?
Vad säger man till nån
när hjärtat längtar ut?"
-Långsamt farväl, Lisa Nilsson.


Sånglektion nr 1.

Nu bär det snart av till min första sånglektion. Håll tummarna för att det kommer gå bra! Känns jättepinsamt just nu, men påminner mig själv om att det kommer gå bra.

Puss<3
/Frida

Ansökning.

Idag åkte min kära syster till Tyskland, det vill säga väckning vid 7 för att masa sig upp ur sängen och försöka vakna, äta frukost. När hon åkt sen vi 8-halv 9 så lade jag mig igen. Nästa sak jag kommer ihåg är att jag kollade på klockan. . . Halv 11! Hade inte tänkt att sova, eftersom jag hade tänkt vara lite effektiv idag och städa, fixa lite ällmänt här hemma och läsa lite läxor.
Mailat till ALV idag, om min ålder är tillräcklig. Ansökan går ut den 16e, om dom inte svarat i tid ansöker jag i alla fall. 9 dagar kvar, bara. Måste dom väl svara på? Om jag inte får jobbet vet jag inte vad jag ska göra. Någon som har ett förslag? Någon som redan vet vad sommarjobbet kommer vara?

Dagen för mig är att försöka ta det lungt, tänkte spela lite Sims sen, eftersom det var så längesen. Sen väntar duchen på mig och jag ska iväg vid kanske 6-7 till min kusin som fyller år. Sen får vi helt enkelt se.
Imorgon ska jag på sånglektion kl 13. Härligt, men kommer vara lite smått pinsamt. Jag menar, jag har känt denna människa hela mitt liv, och sen ska jag ha sånglektioner med honom. Pinsamt, pinsamt. Men det är ju kul, såklart. Sång är ju underbart. Man mår psykiskt bra av musik. Jag håller verkligen med om det, tänk om man INTE hade musiken. Hemskt! Allting skulle vara så platt, så tråkigt, så enformigt, så. . . Torrt. "Thank you for the music", liksom.

Puss<3
/Frida

"I said cool it,
this time you've gone too far."
-It's all over, Dreamgirls, the movie.

Fredag!

Hemma. Alltså verkligen hemma. Skönt. Helg men det betyder inte mycket vila för min del. . . Ikväll var det lite firande för pappa, firade lite fars dag i förskott eftersom muin syster ska till Tyskland imorgon och spendera fem veckor där. Så. . . Lite mini-kalas här hemma ikväll. :)
Sitter och kollar upp om man kan ansöka om sommarjobb hos Astrid Lindgrens värld, men jag tvivlar på att någon roll skulle passa mig, men man måste ju alltid prova. ;) Hoppas det går bra, håller tummarna för mig själv här, ju! Skulle vara så otroligt kul! Världens roligaste, men jobbigaste sommarjobb, kanske? Om jag får jobbet får ni komma till ALV! Promise me.

I helgen ska jag läsa ut "främlingen", fira min kusins födelsedag, gå på sånglektion (förhoppningsvis), träffa min farmor/farfar, övningsköra, handla, städa och kanske träffa några människor. Bland annat. Får se om det blir något sånt.
Helg.
Det säger allt.
Helg, helg, helg.
Och jag tränade inte idag (Gud, vad jag känner mig lat!), idrotten idag var tillräckligt tycker jag, och jag var väldigt trött. Jobbigt.
När jag kommer hem hit möts jag av två små underbara hundar och av att min pappa och bror ligger och halvsover i soffan och kollar på film. Pirates of the Caribbean. Härligt. Väldigt längesedan man såg den, så jag satte mig i fåtöljen och kollade med dom. I övrigt blev det lite familjefilm inspelat. Jättehärligt. Min familj är bäst. (y)
Ikväll är det film som gäller senare, tror jag. I love it! (y)

Puss<3
/Frida

"The only trouble is,
you really don't have the time."
-One night only, Jennifer Hudson.


Slaskhösten är här. . .

Inne på min tredje kopp av te nu. Först var det mint-te och nu är det grönt te som gäller. I like it<3
Nu är det ingen återvändo längre, tisdagen den 17e november ska jag klippa mig + "mjuk permanent". Lugg. Vågigt hår. Inpackningar. Men vad gör man inte? "Den som vill vara fin får lida pin", är det inte så? ;)
Är fruktansvärt glad idag - vet inte varför. Kanske är på grund av att man haft en så otroligt bra dag?
Först teater, vi var i K-aulan och övade till PR-showen som det är genrep på på måndag. Kul att veta att man kommer någonvart! Sen hade jag ingen dans, så jag stannade kvar på K tills alla andra kom tillbaka från deras ESO-lektion, det vill säga mer än en timme själv i skolan. . . Inte en höjdare. MEN! Sen var det bara engelska, chill, och sen var det dags för knappt 3 timmars sceniskt musikprojekt. YEAH! Lite info av V.V och sjöng igenom en låt. Vi är bäst. :) Jag tyckte det lät jättebra, och jag älskar stämmor, vad det än gäller. Det är härligt.
Jag är pepp! Pepp på det mesta nu för tiden (och vem blir INTE pepp och på bättre humör när man hör "djungelrytmen"?? Lyssnat på den idag).
För tillfället är jag ganska lättad, för jag har bara 50 sidor kvar i "främlingen" och har bara 10 sid (av 30) sidor kvar av det första kapitlet i ps. Härligt.
Jag vet, jag vet, jag blir mer och mer personlig för varje dag som går, men I can't help it. Imorgon ska jag hem. Inte najs, för jag hade andra planer egentligen. Men det är väl mys, I guess. Ska vinka av min syster på lördag, sen ska jag på sånglektion. Härligt.
Men jag har lite ångest över vilken låt jag ska välja. Funderar på några ABBA-låtar. "Our last summer". "Super truper". "Mamma mia". Någon av dom tre. Eller helt någon annan? Jag vet inte. Om någon läser detta kan väl denna någon skicka in förslag på vad man kan sjunga?


Mitt schema är najs. (y) Massa härliga lektioner.

Nu när löven börjat falla så lägger vi in en liten höstbild. . .
Den "äckliga" hösten har kommit. Den slaskiga. Därför laddar jag upp en riktig höstbild som påminner oss om den torra, härliga, hösten!

Puss<3
/Frida

"När solen just går upp bakom bergen
då vaknar alla djuren igen
för att dom
känner djungelrytmen.

Små fåglar känner takten i vingslag
ett litet bi vill surra med
för att det
känner djungelrytmen.

Visst kan man klara sig utan den känslan
men i hjärtat finns den kvar."
-Djungelrytmen, Jungelboken 2.

Bekymmerslöst? -Nej, seriöst!

Duschade idag. Alltså, en riktigt lång, varm dusch. Sen efter var det massa krämer som det skulle fixas med. Var ett tag sen jag gjorde sånt, och det var jätteskönt. Skola, träning, läxor och sen dusch med krämer. Det är verkligen skönt. Man känner sig så fräsh.
Vattnet var varmt, men inte för varmt. Sen, när jag andades in, var det som om någon lade på ett lock på min luftstrupe. Andades ut. Andades in igen, samma procedur. Som när man sitter inne i en bastu i för hög värme. Man kan inte fylla helt med syre, utan det tar bara stopp. Jag tycker den känslan är jättehärlig. Inte känslan i sig, utan minnerna som kommer med den. Bilden jag fick upp på mina näthinnor är en bild på några barn i en bastu efter en lång, kall dag i skidbacken. Skratten. Glädjen. Det ser jag. Den lilla flickan skrattar, hon är blond. Alla är så underbart bekymmerslösa.
Bilden är gammal, från ett vhs-band hemma. Den blonda flickan är jag.
Vem saknar inte det? :) Alltså, tiden när man var liten, menar jag. Allting var en lek, och fantasin flödade. Tänk om det kunde bli så igen, om man kunde bli litet barn igen. Visst, jag är bara 17, men jag saknar det bekymmerlösa. Man bara var, inget problem, och man var bara sig själv. Man blev kompisar med någon, man lekte då och då.
Det glömmer man inte.
Man glömmer inte sin första förälske.
Man glömmer inte var man brukade skratta, man glömmer inte var man brukade befinna sig när man var ledsen.
Man glömmer inte var man gillade att vara, man glömmer inte var man gillade leka.
Man glömmer inte de gömställerna man hade när man skulle fly ifrån verkligheten.
Men. . . Saken är den att vi flyr ännu ifrån det som skrämmer oss; livet. Verkligheten. Eller?

Puss<3
/Frida.

"Got a lot to say so I guess I'll start by
Saying that I love you,
But you know, this thing ain't been
No walk in the park for us
I swear it'll only take a minute
You'll understand when I finish, yeah
And I don't wanna see you cry
But I don't wanna be the one to tell you a lie so

How do you let it go? When you,
You just don't know? What's on,
The other side of the door
When you're walking out, talk about it
Everything I tried to remember to say
Just went out my head
So I'ma do the best I can to get you to understand

There's never a right time to say goodbye
But I gotta make the first move
'Cause if I don't you gonna start hating me
Cause I really don't feel the way I once felt about you"
-Say goodbye, Chris Brown.

Lite mer personlig.

Idag har man då varit i skolan och arbetat flitigt på lektionerna. Efter det gick jag och en kompis runt och kollade var jag ska klippa mig, var är det billigast? Eftersom jag ska permanenta det gick vi till några frisörer och jämförde priserna. . . Vi kom till en salong där hon verkade jättesnäll och erfaren. Hon visste vad hon snackade om, och man vill ju ha en sån frisör?! ;)
Tänkte klippa lugg, och permanenta stora lockar. Men eftersom jag har färgat hår går inte det, håret måste tydligen vara nästan helt obehandlat hår om det ska bli snyggt. Jag litar på henne, men visst blev man lite besviken när man vet att det inte blir som man hade tänkt sig. Men "mjukpermanenten" kommer nog bli bra också. Då blir håret mer vågigt. Man måste ju prova sig fram! Jag känner för en riktig makeover, så varför inte en ny frisyr? Det kommer dessvärre kosta 1.200:- eller något liknande. PLUS att man kanske köper lite produkter sen. 
Men mamma påminde mig idag om att jag måste kolla hur lång tid det kommer hålla så jag inte ger 1.200:- för det, och sen är håret likadant som vanligt efter bara några veckor.
Vad tror ni om mitt tänkande om min klippning?
Inga andra inköp den här månaden, med andra ord.
Inga julklappsinköp den här månaden, med andra ord.
Men jag klarar mig. Åh, jag är så pepp på att fixa ny garderob med! Jag behöver ny stil. Eller, ja, jag behöver nya KLÄDER. Jag har inte något nytt, känns ganska tråkigt. Men, men, det är bara några månader kvar innan jag har råd. ;) Och vem säger inte att jag handlar något på mellandagarna? Julklappspengar?

Funderar också på att bli en oriflame-försäljare också. Varför inte, liksom? Om inte lär man sig alltid något på det, och vad är det som inte är bra med extra pengar?
Sitter och knaprar på knäckebröd med smör, och grönt te. I love it.<3

Puss<3
/Frida

"We don't mess around.
You've got no freedom to come down.
We don't take angels from the sky.
Oh no, we don't mess around.
You're meant to be among the clouds cause your an angel.
But that's a lie. Uh oh oh oh."
-Angel, Kate Voegele.

Trick or treat.

-5 kg på två månader. Inte illa. ;)
Well. . . happy halloween.
Nu är höstlovet snart slut. Snart sätter rutinerna in igen. Skola. Kompisar. Träna. Teater. Buss. Musik. Läxor. Allt möjligt.
Och - såklart - är förvirringen större än vad den någonsin har varit. Som alltid efter ett lov. Tänkte känna efter och se vad jag kunde blogga om, men jag kom inte på något. Helt tom. Vet inte vad jag känner just nu. Mycket tankar, intryck, insikter, osv. Höstlov är oftast ett "tanke-lov" för mig. Damma rummet, fixa, greja, rensa garderoben, tänka över vad man vill ha och inte ha. Då, just i det ögonblicket, avgör man vem man vill vara. När man väljer bort en tröja, när man låter någon speciell sak vara kvar i rummet. Då visar man vem man vill vara. Jag menar, det som man äger ger intryck i personen man är, eller? Am I wrong?

Mitt i natten nu - jag orkar inte utveckla så mycket tankar. Men jag säger bara:
det skrämmer mig hur vi förhåller oss till datorer, mobiler, tv-apparater nu för tiden. Jag låter som en 90-åring nu, men jag tycker det är hemskt att vi beror helt på mobilen. Mobilen är ju sååååååå viktig för man måste bli nådd HELA TIDEN! Datorn är viktig, för man måste ju kunna hålla kontakter med sina kompisar, skriva arbeten, skicka in räkningar. Den som går till ett bibliotek är värsta stenåldersmänniskan, eller hur? Tvn är viktig på den sociala biten; har man inte sett det senaste har man inget att säga till om.
Stämmer det inte?
Vad tycker ni?

Puss<3
/En sömnig Frida.